dinsdag 31 juli 2012

BEZOEK GEHAD VANDAAG EN ANDERE LEUKE DINGEN

Vandaag heb ik bezoek gehad van Rina en Joke die de geborduurde merklap kwamen brengen van de DE reclame, ze waren er om 12.30 uur. Ik had de tafel klaar staan met brood en een eitje, lekker bijgekletst en om 01.00 uur kwam Ine voor de borduurmiddag.


Kon het niet laten om een foto te nemen, hier wijst Rina de jaartallen aan en Ine en Joke kijken toe. Er is zelfs een foto bij van de Mevrouw die hem heeft geborduurd.


Hij is werkelijk schitterend, Rina heeft veel speurwerk verricht en is maanden bezig geweest om deze lap boven tafel te krijgen. Het is haar gelukt en ik zal ervoor zorgen dat hij in Roermond komt, we hebben gezamenlijk zitten borduren en rond 16.00 uur zijn de dames weer richting het westen gereden. Het was een leuke middag.


Ik ben alweer een tijdje thuis uit Frankrijk en nu begint de zin weer een beetje te komen om het blog bij te houden, ik was net een leeg gelopen ballon. Dit boek heb ik in Frankrijk in een supermarkt gekocht en het zit boordevol leuke ideeën.  Ik heb hem meerdere keren doorgespit en toen ik hem samen met Ine bekeek kwamen we op het idee om zelf een beursje te maken, anders dan in dit blad maar het idee komt er wel weg. Dan begint de zoektocht naar beugeltjes en leuke patroontjes die er op kunnen, daar zijn we bijna een hele middag mee bezig geweest, maar het is gelukt,Deze beugeltjes zijn we op het spoor gekomen en we hebben er elk 3 besteld, de bovenste maat is 8 cm dan een van 6 cm en de kleinste is volgens mij 4 cm . We hebben ze hier besteld en ze waren snel in huis, verder rond gekeken op hun site zag ik dat ze bijna de hele collectie delica beads hebben, dus gelijk kraaltjes besteld voor de nieuwe chatelaine. 
Hiernaast het eerste resultaat van ons borduurwerkjes, we hebben gekozen voor een roos die komt uit een laboras del hogar (spaans tijdschrift) we hebben elk onze eigen kleuren uitgezocht. De linker is van Ine, zij heeft voor lichtere kleuren gekozen en de rechtse is van mij, ik ben voor de stoney creek kleuren gegaan fellere kleuren. We werken hier alleen op de dinsdagmiddag aan, als hij af is beginnen we aan een ander project uit dit boek. Joke gaat voor mij in Frankrijk kijken naar meer van dit soort bladen, daar ben ik erg blij mee.

Er voor vandaag als laatste deze foto.


Hij is bijna af ben nu bezig de kraaltjes erop te zetten, er zaten ook buggles bij dat zijn kleine pijpkraaltjes. Die heb ik er weer afgehaald, ik kon het niet mooi vinden en heb er andere kraaltjes opgezet. Nu ben ik er tevreden mee, ik zal een foto plaatsen als alle kraaltjes erop zitten. Inmiddels het ik de Spring knot ook besteld en de meeste materialen zijn in huis, heb gisteren bij Sabine de laatste bestelling geplaatst en nu maar wachten tot het in de bus valt.  
Groetjes Joze

9 opmerkingen:

Jeanny zei

Dat is fantastisch dat de DE-merklap ook op de tentoonstelling is, dé merklap waar de hele zoektocht door is ontstaan.
Leuk je beugeltjes en de patroontjes voor de beursjes. Ben ook nog bezig met een beursje (ligt op mijn stapeltje 'nog te doen'!
Lieve groet.

Jessie zei

Hoi Joze, kijk eens bij atelier-laura.blogspot.com zij verkoopt ook franse tijdschriften. Super snelle bezorging, tot in de puntjes verzorgd. Kijk eens op mijn blog ik heb een ander frans tijdschrift!

Anoniem zei

Zo te lezen heb je een leuke dag gehad.
De beursjes worden erg leuk.
Heb zelf een beugel van een tasje. Deze is van mijn moeder geweest en is ongeveer 75 jaar oud. Daar kan ik misschien ook wel eens een tasje voor borduren.

Groeten, Dora

Elza zei

Leuk is dat de zoektocht naar de lap ik heb er veel lol om gehad,en super dat de oude lap er ook heen komt.Heel veel plezier in Roermond.

Hetti zei

Fijn om je berichten weer te lezen Joze! Heerlijk om er even tussenuit te zijn en gelukkig is bloggen niet verplicht ;-)
Je hebt weer prachtige borduurwerken gemaakt en de Frosty Knot is prachtig. Fantastisch dat DE merklap er ook is in Roermond en
hele fijne dagen toegewenst.

Helaas zit ik midden in de verhuisdozen, uitpakken dit keer een volgende tentoonstelling kom ik zeker kijken.
Groetjes,

Cath zei

Elza..
niet de 226 jaar oude lap, die ligt nog gewoon in depot van Enkhuizer Zuiderzeemuseum.. Maar de lap die in de reclame hing...

groeten Cath

Marion zei

Wat hebben jullie een gezellige dag gehad en het project ziet er goed uit.
De chatelaine mag er zeker weer zijn. Prachtig!!!!!! De DE lap zie ik natuurlijk op de tentoonstelling bij de andere lappen.

Gr. Marion

De borduurvrouw zei

Wat leuk om de merklap te zien in Roermond, op het prikbord heb ik de hele zoektocht gevolgd. Bijzonder om hem dan in het echt te zien.
Heerlijk he die Franse borduurbladen, je vriendin zal er ongetwijfeld een heleboel vinden. Ik heb eens 15 verschillende geteld in een boekhandel. Jullie borduurwerken worden prachtig, mooie kleuren.

Riet zei

Hoi Joze, wat een leuke dingen heb je weer op je blog staan. Zo' n beursje maken lijkt me ook erg leuk om eens te proberen. Ik ben benieuwd, succes.
Liefs Riet.

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.