zaterdag 25 juni 2011

WEER TERUG UIT FRANKRIJK


Zo daar ben ik dan eindelijk, het heeft even geduurd maar hier komt dan een kort verslag van onze vakantie in Frankrijk waar we bij Joke en Cor hebben gelogeerd. We zijn woensdag 8 juni vertrokken en de 15de juni zijn we weer naar huis gegaan, het was een pittige reis 1004 kilometer voor een week maar dubbel en dwars waard. We konden het goed met elkaar vinden en hebben het ontzettend gezellig gehad, Joke en Cor zijn fantastische mensen die ons een hele fijne vakantie hebben bezorgd. Op de heenweg heb ik het eerste stuk gereden tot Arnhem, daar kreeg ik een lichte aanval van Meniere dus Huub moest het overnemen en heeft de rest moeten rijden. Hierboven zien jullie de foto van het onderkomen, het staat op een mooie plek wij sliepen in het eerste gedeelte, wij hebben Joke en Cor een 9+ gegeven voor alles hahahaha.

Dit was ons uitzicht als we op het terras zaten.

Zoals hier te zien is hadden we alletwee genoeg te borduren bij ons, door onze  hobby zijn wij in Frankrijk beland en het is ons super goed bevallen.

Hier zitten we te wachten op onze koffie op een terrasje Cor ik en Joke, nou ja te wachten we hadden bijna geen koffie genomen. We werden hier bediend door een minder vriendelijke dame, die ons niet vriendelijk verzocht om samen met elkaar een tafeltje te nemen terwijl er niemand buiten ons op het terras zat. Ik ken geen frans maar ik zag aan Joke haar gezicht dat het niet allemaal pluis was.

Hier zien jullie het kookvrouwtje, er zit een keuken in het huisje maar Joke is een buitenmens en kookt liever buiten en lekker dat alles daar smaakte heerlijk.


Dit was bij hetzelfde terras maar we hebben Cor voor Huub ingewisseld.

Hier staan Joke en ik bij het meer dat jullie kunnen zien op de foto met het uitzicht, dit was dinsdag voor ons vertrek en het was heel warm die dag.

Leuke close up van ons beiden, eigenlijk de afsluiting van onze vakantie.

En dit is Aja de hond van Joke en Cor een schatje is het en ze heeft ons vanaf het eerste moment geaccepteerd.

 Joke zal op haar blog een bericht plaatsen over de haan die op het dak is geplaatst, Cor heeft de haan bij Huub in de smederij gemaakt. Er zijn foto's van gemaakt en het was een hele klus, Joke gaat juillie er alles van vertellen.

Dat ik zo laat ben met dit berichtje komt omdat we toen we 1 dag thuis waren zelf een logee kregen uit Duitsland onze vriend uit de buurt van Nurnberg, die kwam vrijdag 17 juni en ging de 23ste weer weg. Daar moesten we ook allerlei dingen mee doen en het weer deed niet echt mee, het werden dus binnen activiteiten, Gelukkig zijn er heel wat leuke musea hier in de buurt die voor mannen interessant zijn, nu ben ik bezig met de voorbereidingen voor onze gasten uit Canada.

Hun kamer is al bijna klaar, ze komen 11 julie en gaan 9 augustus weer weg. Wij zouden dit jaar naar Canada gaan, maar ik mag niet meer vliegen met de meniere die me maar geen rust laat dus komen hun bij ons. Alwie is een vriend van Huub al vanaf hun jeugd en ze zijn inmiddels 55 jaar vrienden, dat is toch bijzonder. Jullie begrijpen wel dat ik de komende maand niet veel aanwezig zal zijn, gezien alle bezoek. Een ding weet ik al wel, het borduren gaat wel door.

EEN DAG NIET GEBORDUURD IS EEN DAG NIET GELEEFD

Groetjes Joze

7 opmerkingen:

Petra zei

PRACHTIGE plaatjes, Joze..
zó te zien, is 't een heerlijke vakantie geweest!
fijne zondag..
groetjes, Petra

sylvia zei

meid, wat hebben jullie het leuk gehad in het Franse!!! Geniet van de gezelligheid van de komende weken en het bloggen komt wel weer!!! Liefs, Syl

Anoniem zei

Jullie hebben een leuke vakantie gehad. En veel plezier gemaakt. En wat is het niet zalig om in een tuin in Frankrijk heerlijk te borduren. Ik heb dit ook uren gedaan bij mijn zus. Echt fijn. en was de koffie uiteindelijk ook lekker.

Elza zei

Wat een mooie foto's en heerlijk die week met Joke.
Jullie staan er prachtig op.
Geniet van al de gezelligheid en drukte die er aan komt.
Veel liefs en groetjes uit Harlingen.

Cath zei

Hallo Sus,
Dat is fijn dat jullie het naar je zin hebt gehad... De franse mevrouw kon op terras meer aan je verdienen dan binnen aan de bar.. hahaha .Die dacht:: Ah Hollandaise... ce sont les monnaies mérite. Jullie hebt een dikke jas aan, ook zulk raar weer in La Douce France...??? Het uitzicht zal zeker mooi geweest zijn, tussen de bomen naar het meer......
En veel geborduurd en gesproken..

groet Cath

Anoniem zei

Oh du warst in Urlaub!
Schön, dass du da auch sticken und dich mit einer Gleichgesinnten austauschen konntest.

LG, Marion

Anoniem zei

Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Ben erg benieuwd naar de haan.
Fijne dagen met jullie vrienden gewenst.
groeten, Dora

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.