maandag 22 oktober 2012

BORDUURRAAM BEURS ROTTERDAM EN KERSTBORDUURTJES

Mijn lieve man heeft voor mij een borduurraam gemaakt, maar werd nogal tureluurs van al mijn wensen, het moest kunnen draaien. Verstelbaar zijn in breedte en hoogte en vooral stevig. Hij heeft zich een dag terug getrokken in zijn domein en zo is die geworden, ik zal wat foto's laten zien.
 
Aan de houten rollen heeft Huub gaas geplakt, dat had ik gekocht tijdens de tentoonstelling in Roermond.
Aan dit gaas heb ik de borduurstof bevestigd door middel van grove stiksteken.
Hier heb ik de stof erop en ik ben er zo blij mee, wat ik toen nog niet wist was dat ik de stof er verkeerd aan had gezet, alles moest er weer af en opnieuw bevestigd worden. Als ik hem zo laat zitten dan komt de goede kant van het werk aan de buitenkant en dat is niet de bedoeling.
Zo is de stof goed bevestigd, als ik hem nu verder oprol dan komt de goede kant aan de binnenkant. Ook i.v.m. de kraaltjes dan komen die ook aan de binnenkant.
Zo klaar om te werken, het borduurwerk wat er nu in zit is de Vienna van Chatelaine. Het raam moet nog een kwastje verf hebben, maar ik kon niet wachten. Ik had nog een Stokke kinderstoel staan en daar kun je ook een stoel van maken en zo kan ik heerlijk zitten borduren, het is een behoud voor mijn hand met de peesontsteking. Het geheel is niet zwaar en ik zet hem vaak in de kamer als ik wil borduren.
 
Ik heb wat kerstborduurtjes gemaakt afgelopen week uit de Christmas Ornaments Cross Stitch 2009.
Dit is het geworden, de stofjes die er boven liggen worden de achterkant.
 
Deze stofjes heb ik gekocht bij Naald en Draad en die gebruikt voor de achterkantjes.
 
Zo zien ze eruit na de afwerking.
 
En dit zijn de achterkantjes, het was een heel werk om ze in elkaar te zetten. Maar ze zien er leuk uit, deze gaan mee naar de beurs in Rotterdam. Woensdagmorgen ga ik met de trein naar Rotterdam, via Utrecht waar Marion ook instapt. Marion zorgt ervoor dat ik goed in Rotterdam aankom, zonder haar zou ik waarschijnlijk niet zo snel op plaats van bestemming zijn. We gaan samen met de crew uit Roermond de stand inrichten, het zal weer gezellig worden, verslag volgt later.
 
Vanmiddag was ik even bij de Action en kijk eens wat ik daar zag liggen, heb er gelijk 4 stuks gekocht. Kon het niet laten.
 
Houten kistjes in een hartmodel, gemeten vanuit het midden van het hart naar beneden is het grote doosje 17 cm, lang en het kleine doosje 14 cm.
 
Hier is goed te zien dat het een stevig kistje is met scharniertjes de kleine kost € 0.99 en de grote
 € 1.95  heel erg leuk met een hart borduurtje erop.
 
Zo met dit verhaal moeten jullie het voorlopig doen, het zal zeker midden volgende week worden voordat ik het verslag van de beurs klaar heb. Ik moet altijd een beetje bijkomen van alle indrukken die ik op doe, ik kijk er in ieder geval weer erg naar uit. Altijd leuk om nieuwe borduursters te ontmoeten en een gezicht bij een naam te zien.
 
Ik wens jullie allemaal fijne dagen toe en tot gauw, groetjes Joze 


16 opmerkingen:

Karin West zei

Wat een prachtig borduurraam heeft Huub gemaakt! Jij bent ook lekker bezig geweest met je kerstborduurtjes, enig zijn ze geworden. Ik wens je alvast heel plezier op de beurs, wij gaan donderdag, ik kan bijna niet wachten...
Groetjes!!

Anita - Vlijtige Handjes zei

Een gaaf borduurraam. Als je het goedvindt sla ik het op als voorbeeld want ook ik zal ee keer aan een raam moeten.

Lenie zei

Mooi en knap werk van je man Joze. Daar zal je veel plezier van hebben. En wat een schattige kerstborduurtjes.
Heel veel plezier op de beurs in Rotterdam. IK hoop ook te komen.
Groetjes Lenie

Petra zei

je borduurraam ziet er MOOI uit, Joze.. (fijn zo'n creatieve echtgenoot!!..)
.. je kerstborduurtjes zien er eveneens super uit!
fijne dagen en veel plezier in Rotterdam
gewenst,
groetjes, Petra


Amarins zei

Wat super dat je man dit voor je gemaakt heeft, schitterend om hier mee te werken. Je kleine werkjes vind ik ook zo mooi, de stof die er achter zit is prachtig, kan ik bijna niet bemachtigen. Ga eens in de webshop bij Sabine kijken. Heel veel plezier in Rotterdam, het is mij te ver vanuit het noorden. Ik kijk uit naar je verhalen. Liefs, Amarins

Anoniem zei

Hou die ex-verloofde van je in ere. Wat een prachtig borduurraam heeft hij gemaakt Veel plezier ermee.
En natuurlijk goede en gezellige beursdagen
groetjes gerda

Jeanny zei

Heel mooi borduurraam!!!
De kerstborduurtjes zijn schattig en het stofje voor de achterkant ook hoor. wist niet dat Sabine dat heeft.....!
Veel plezier in Rotterdam.
Lieve groet.

Dora zei

Huub heeft een prachtig borduurraam voor je gemaakt.
De kerstborduurtjes zijn erg leuk en de kerststof is prachtig.
Veel plezier in Rotterdam. Deze beurs sla ik over.

Groeten, Dora

Monique zei

Het ziet er inderdaad geweldig uit je borduurraam. En die kerst borduurtjes ook heel erg mooi.
Veel plezier in rotterdam. En tot gauw

Tony zei

Hallo Jose, een prachtig borduurraam.Wat heb je een handige man. De Kerstborduurtjes zijn ook leuk.Veel plezier op de beurs,Tony

Elza zei

Prachtig gemaakt het borduurraam, fijn een handige man. Wat mooie kerstornamentjes en leuk afgewerkt.
En heel veel plezier in Rotterdam zal wel weer heel gezellig worden.
Doe iedereen degroeten.

Jessie zei

Wat een prachtig borduurraam heeft je man gemaakt, het lijkt heel erg op mijn antiek raam dit kan ook rollen. Waar jij de tule hebt zitten zit er op dat van mij in de houten rollen kleine spijkertjes die iets uitsteken, hier bevestig je dan het stof op door het vast te hangen in de punten!
Neem je alle kreaties mee naar Roermond?

Joze zei

Jessie wij gaab carpoolen, dus ik moet kijken wat ik mee kan nemen. Zie je gauw.

Liefs Joze

Marion zei

Wat een geweldig raam heeft Huub gemaakt, wat zal je daar een plezier aan beleven. De kerstborduurtjes zien er mooi uit.

Tot morgen.
Lieve groetjes van Marion

Rennie zei

Hai Joze,
Nadat ik gisteren eerst de beurs heb verwerkt, heb ik vanochtend eerst je blog helemaal bestudeerd. Wat een prachtige kunstwerken heb je gemaakt. Ik heb er van genoten en denk nog met een warm gevoel terug aan de dag van gisteren en aan het plezier wat wij bij jullie hebben gehad. Straks ga ik ook bloggen. Groetjes uit Leiden.

Cath zei

He Zus,
wat een prachtig apparaat... Ik had eerst niet goed in de gaten hoe de borduurstof er tussen zit..(ja, ja, je weet het kippige is duidelijk aanwezig) maar na nog een keer kijken moet ik zeggen :: een heel goed idee van je. Heeft Huub toch maar weer mooi voor elkaar gekregen .... om je tevreden te stellen..hahahahha..
Maar ik ben ook zeer tevreden over jouw Hubie, hoor en dat zul je tegen kersttijd wel ontdekken..
Ik wens je heel veel plezier van je nieuwe designartikel...
liefs R xxx

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.