zaterdag 23 februari 2013

BEURS ZWOLLE EN MEER


Zo eindelijk heb ik tijd gevonden om een stukje over de beurs te plaatsen met foto's, woensdag 13 februari bracht Huub mij rond 12.00 uur naar Zwolle waar Sabine - Cees en Marion al waren. De tafels stonden er al met de kleden erop en het opbouwen kon beginnen, het was erg koud in de hal. Rond 17.00 uur waren we klaar en gingen richting Dalfsen waar Sabine een 6 persoons huisje had gehuurd, hier kregen we van Cees een heerlijke maaltijd kip-curry. Mmmmmm
 
 
Hier zien jullie na een goede nachtrust op hele smalle bedjes Marion en Sabine bij de stoffen, Bianca en Lud zullen rond 10.00 uur met de trein arriveren en zij gaan de boekenstand doen samen met Cees die de vliegende equipe zal zijn deze beurs.
 
 
Hier zijn ons Franse overburen van Broderie au Fil du Temps Claudine en Paula, het is altijd leuk als zij er ook zijn.
 
 
Op een rustig moment wilde ik een foto maken van Sabine en Cees toen een mede standhouder snel mijn fototoestel pakte en deze foto maakte.
 
 
We hadden geen gebrek aan belangstelling en kopers, het ging allemaal vlug en snel de tijd vloog om. Elke avond in het huisje lekker eten. een glaasje wijn soms nog een Irish Coffee en dan lekker slapen en na een goed ontbijt weer op pad.

 
Marion heeft heel wat meters stof afgeknipt.

 
Later op de dag toen de drukte een beetje weg was konden Bianca en Lud ook even gaan zitten.
 
Heel veel borduursters heb ik gezien, ga ze nu niet allemaal noemen want het kan zo zijn dat ik iemand vergeet en dat willen we niet. Het was een leuke drukke beurs, 4 dagen is aan de lange kant maar na een paar dagen rust zijn we weer helemaal bij.
 
We hadden een prijsvraag hoeveel kruisjes er in het groene borduurtasje zaten, het waren 
 6429 kruisjes het is gewonnen door Marga de Geus uit Veghel die met 6332 kruisjes het dichtst in de buurt kwam. Dit pakketje is door Sabine beschikbaar gesteld en is onderweg naar de ontvangster.
 
 
Ik heb zelfs even tijd gevonden om met Marion over de beurs te lopen heel snel en heb de volgende aankopen gedaan, ben er heel blij mee.

 
2 Patroontjes van Little House Needlework gekocht bij Annemiek en haar moeder wilde al langer patroontjes hiervan hebben.
 
 
Deze hartjes en passe-partouts heb ik hier gekocht, deze stand had ik al gezien op de beurs in Osnabrueck. De grote lijst was in de aanbieding en die ga ik een ander kleurtje geven. Dan een passe-partout met 12 vakjes en de kleine hartjes ga ik gebruiken voor kleine borduurtjes uit het boek Sweet Home de kleine hartjes kosten € 2.00  leuk voor cadeautjes te maken. Als je op hun site kijkt kun je zien dat er ook een borduur museum bij is, ga proberen er deze zomer heen te gaan.
 
 
En deze kleine borduurtjes heb ik bij Sabine gekocht, ik had ook helemaal niets meer liggen. hahaha
 
 
Een vriendin van Marion kwam langs en we mochten allemaal iets uitkiezen, ik heb deze gekozen. Vind het helemaal leuk dat je iets krijgt van iemand die je helemaal niet kent, daar krijg ik kippenvel van. Nel nogmaals heel erg bedankt.
 
Zo dat was het verslag van de beurs en ik zal vast wel iets vergeten zijn, toen ik thuis kwam heb ik eerst even uitgerust en heb toen het hele borduurkamertje op de kop gezet. Alles eruit in de kamer gezet, de spulletjes uitgezocht en weer terug in het kamertje. Weet weer precies wat ik allemaal heb, heb de vensterbank opgepimpt met oude spulletjes die ik nog boven had staan van onze cadeau en woonwinkel en zo is het geworden.
 
 
Deze lampenkapjes passen beter bij de bekleding van de bank.

 
De radio verplaatst, nu alleen nog een platte tv, dan kunnen de draden weg. Mijn prikbord met borduurtjes die ik gekregen heb met bovenin mijn voorraadje bijzondere garens.
 
 
Hier staan mijn borduur standaards als ik ze niet gebruik, heb er nu 2 en ben helemaal happy.

 
Deze kast ook opnieuw ingericht, was er vanmorgen klaar mee en dacht nu eerst mijn blog bijwerken.
 
Zo jullie hebben nu wat leesvoer, ik wens jullie een fijn weekend toe. Liefs Joze

20 opmerkingen:

Amarins zei

Wat een heerlijk verhaal, wat hebben jullie genoten en wat heb je nog leuks weten te kopen. Ik vond het reuze leuk om je te ontmoeten en even te kletsen. Super, hopelijk tot de volgende keer!
Liefs, Amarins

Hetti zei

Dat was weer genieten en hard werken met z'n allen Joze! Het blijft altijd leuk om bekenden en onbekenden te ontmoeten op de beurs. Fijn om het te lezen en de foto's te bekijken!

Je borduurkamer ziet er mooi en gezellig uit, heel veel plezier.....kom je er nog wel uit??? Hahahaa
Fijn weekend, liefs Hetti

Hanny zei

Mooi verslag en leuke foto's.
Fijn, dat jullie het zo leuk hebben gehad.
groetjes,
Hanny

Jeanny zei

Vier hele dagen werken is niet niks! Maar jullie hebben ook veel plezier gehad!
Leuk om je weer even te hebben gesproken.
Fijn weekend en tot ziens
Liefs

Petra zei

een MOOI verslagje en prachtige fotootjes Joze.. echt weer even nagenieten.. 't was een gezellig "dagje uit".. super LEUK om je weer gezien en gesproken te hebben!
groetjes van ons en een fijn weekend,
Petra

Elma zei

Wat weer een leuk verslag, inmiddels is het al weer een week gelden dat wij in Zwolle waren.
Wij kijken al weer uit naar volgend jaar.
Wat een moed had je met het opruimen van je handwerkkamer, je hebt het weer mooi voor elkaar.

paula zei

Leuk verslag,leuke foto's, liefs Paula

Corina zei

Leuk om te zien/te lezen, ik heb nog wel een boekje bij jullie gekocht (zonder het door te hebben)...

Jessie zei

Leuk om je verslag te lezen, jammer dat er geen tijd was om een praatje te maken. Tot ziens maar weer tot een volgende keer, groetjes Jessie

Rennie zei

Ik kon niet naar de beurs, maar zo heb ik jullie toch allemaal gezien. Mooie aankopen. Geniet er maar van en wat een heerlijke borduurkamer heb je.

Tony zei

Hallo Joze, ik lees het al. Jullie hebben het gezellig gehad en dat is het voornaamste.Ik pak nu ook een Irish koffie. Groeten Tony

Marion zei

Leuk verslag Joze. Wat hebben we het gezellig gehad en volgend jaar zijn het weer 4 dagen dus kan je je vast voorbereiden.

Lieve groetjes van Marion

Dora zei

Leuk verslag Joze. En wat heb je leuke dingen gekocht. De sneeuwman op schaatsen is wel heel erg leuk.
Hoop je in den Bosch weer eventjes te spreken.

Groeten, Dora

Creative Chaos zei

Volgens mij hebben jullie een ontzettend leuke beurs gehad , echt jammer dat ik niet ff kon komen !
Dat prikbord met borduurtjes en speciale garens zou ik dolgraag van dichtbij bekijken :-)

Patti xx

sylvia zei

wat een mooi verslag heb je gemaakt!!
met al die verslagen op blogs ben ik toch een beetje geweest, maar miste natuurlijk wel de mensen........jou ook!!
volgend jaar beter, hoop ik.
liefs Syl

Linda Knowles zei

Hoi joze, een heerlijk verslag weer van jou hand. Ben erg benieuwd naar je aankopen en de veranderingen in je borduurkamer. Het ziet er in ieder geval geweldig uit. Tot gauw.

Liefs Linda

Karin West zei

Wat ontzettend leuk om je verslag te lezen, Joze, was weer even terug op de beurs! Fijn dat jullie het zo leuk hebben gehad. Ik kan bijna niet wachten tot volgend jaar en kom dan zeker weer even langs om te kletsen.
Heel veel plezier met je aankopen, kun je lekker aan werken in je "nieuwe" borduurkamer.
Groetjes!!

Helena zei

Leuk om je verslag over de beurs te lezen. Daar hebben we elkaar ontmoet en ik heb genoten van de stand van Naald en draad. We zullen elkaar een keer ontmoeten in het Twentse land. Ik ben onder de indruk van de vele dingen die je maakt.
Geniet van je nieuwe borduurwerkjes en je opgeruimde borduurkamer.
Groetjes,
Helena

Alice zei


Hallo Joze,

Erg leuk om je verslag te lezen. Ik ben voor het eerst naar een handwerkbeurs geweest en heb erg genoten. Ik zag dat jullie het heel druk hadden, maar ik vond het in ieder geval leuk je even de hand te hebben geschud!

Groetjes, Alice

Nel zei

Jij ook nog bedankt Joze voor je ornamentje,het heeft een mooi plekje gekregen.
Wat heb je een mooi blog, kom zeker vaker een keertje kijken.
Groetjes Nel

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.