dinsdag 10 november 2009

Update Quilted Hearts Garden met Chinese zijde geborduurd.

Zo hier is de laatste update van deze afghan blok 3 is helemaal klaar en ben met het 4de blok begonnen. Het is zo fijntjes 7 kruisjes per cm. ik borduur het met de chinese zijde 2 draadjes over 1 draadje, het wordt net een schilderij. Als mensen hier komen zijn ze helemaal in verbazing over het resultaat.

Zoals je op de foto kunt zien zijn de kleuren heel helder en intens, voor de liefhebbers onder jullie voor deze zijde, hij is te koop bij Naald en Draad in Roermond. De zijde heeft inmiddels ook een naam gekregen en heet vanaf vandaag Moncai Silk. Het is een hand gesponnen MULBERRY zijde van hoogwaardige kwaliteit en handgeverfd. De strengetjes zijn 2 draads en 20 meter lang.
Het is een heel betaalbare zijde en kost € 1.25 per stuk en correspondeerd met de kleurnummers van dmc.

Voor mij is dit DE zijde, ben er helemaal verknocht aan en vind de resultaten erg mooi, kijk naar de foto's en maak voor jezelf uit wat je er van vindt.

Op naar de volgende update.

11 opmerkingen:

Det zei

Wow Joze, wat een prachtig borduurwerk is dit. Kan je mij vertellen hoe ik aan het complete pakket kan komen of aan het patroon met de benodigdheden?
Met vr. groeten,

Bernadette

Det zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Joze zei

Hallo Bernadette,

Ik heb het patroon gekocht in Amerika bij Stoney Creek en het laatste deel krijg ik binnen in december 2010, het zijn 49 blokken.

Het is geen goedkoop patroon dat kan ik je al wel vertellen, mocht je nog meer willen weten, dan hoor ik het wel.

Groet Joze

Det zei

Hoi Joze,
Gelijk even gekeken op die site. Wow die is schitterend!
Ik heb nog nooit wat via een Amerikaanse site besteld. Kom er ook niet zo gauw uit wat nu het hele pakket kost. En ik begrijp uit jouw woorden dat je het in delen krijgt toegezonden. En het materiaal ook in delen of alles tegelijk?
Ik vind het wel spannend hoor, maar het kriebelt enorm.
Groetjes, Bernadette

Joze zei

Bernadette, als je goed kijkt op de site dan kun je zien dat het eerste deel in het magazine februari 2008 staat je moet dus 3 jaargangen kopen. Je zou de eerste 12 bladen kunnen bestellen en dan
1jaar abonnement nemen dat is het voordeligste. Ik heb gauw even gekeken en zag dat alle magazine's nog op voorraad zijn, reken maar dat er straks een run op komt.

De okriginele stof heb ik in America gekocht bij iemand waar ik vaker koop en zoals je op mijn weblog kunt zien borduur ik het met chinese zijde en die is bij naald en draad te koop.

Al met al is het niet goedkoop 6 magazine's kosten je $ 41.99 zoals ik het nu kan zien, maar dan heb je ook iets moois.

De bladen zijn zonder meer heel mooi, er staan ook veel andere patronen in, misschien ga ik straks al mijn bladen wel verkopen, dat weet ik nog niet. Ik hoop dat ik al je vragen beantwoordt heb, zoniet dan hoor ik het wel.

Prettig weekend toegewest, groet Joze

Joze zei

Bernadette, het eerste deel staat in het magazine van februari 2008 in totaal moet je dus 18 magazine's kopen. Als je nu de eerste 12 besteld en je neemt een jaar abonnement dan ben je het goedkoopste uit. In het geheel zul je ongeveer $ 125.00 kwijt zijn.

De originele stof heb ik in Amerika besteld bij een vrouwtje waar ik vaker bestel, zij is niet duur.

Ik borduur het met Moncai 100% handgesponnen chinese zijde en die is te koop bij Naald en Draad in Roermond.

Zo dat is veel informatie en volgens mij heb ik al je vragen beantwoord, mocht dat niet zo zijn dan hoor ik dat wel.

Prettig weekend toegewenst, groet Joze

Det zei

Hoi Joze,

Hartstikke fijn dat je me een stuk op weg geholpen hebt. Ik ga er dit weekend eens even over nadenken. Ik moet zeggen dat ik er wel ontzettend veel zin in heb.
Ook voor jou een heel fijn weekend. Geniet van het zonnetje (die schijnt hier momenteel zo lekker op mijn rug). In ieder geval hartstikke bedankt.
Groetjes, Bernadette

Det zei

Hoi Joze,
Ik zie nu pas dat dit dezelfde Joze is als die van het prikbord. En ik ben die Bernadette die jouw nieuwe Afghan zo mooi vindt, maar zoals je inmiddels weet heb ik toch gekozen voor de Nature's Home Afghan.Ik heb er toch voor gekozen om met een wat oudere afghan te beginnen, die al door verschillende borduursters is gemaakt.
Kan ik in ieder geval met al mijn vragen terecht. Je hebt inmiddels gemerkt dat ik nog helemaal nieuw ben in dit wereldje. Ik was helemaal van slag van jouw berichtje, temeer omdat ik me van geen kwaad bewust was. Ik snap nu achteraf jouw reactie wel maar had het liever in een pb gehad. Nu werd er gelijk zo'n ophef over gemaakt. Wat mij betreft zand erover, mij zal dit niet meer gebeuren!
Tot slot, je hebt in ieder geval een prachtige site. Ik geniet van je foto's en de vooruitgang van je nieuwe afghan.
Lieve groetjes, Bernadette

Joze zei

Bernadette,

Niet van slag zijn, alles is nu opgelost, ik heb je wel een pb gestuurd, want ik kreeg 3 lege berichtjes van je terug en ik wilde dit wel even uit de wereld hebben. De ophef valt wel mee denk ik, je moet gewoon als je iets van iemand wilt plaatsen even vragen en dan krijg je wel te horen of dat mag.

Ik wens je in ieder geval veel succes met het borduren van de NHA het is en bijft een schitterend patroon.

Groetjes Joze

Len zei

Hallo Joze.

Doordat ik op jouw Blog terecht kwam en je QHG zag, was ik gelijk verkocht.

Ik heb gelijk de borduur bladen bij SC besteld en toen ze binnen kwamen ben ik begonnen, ik wist eerst nog niet waar ik het zijde kon kopen, dus ben met DMC bezig op Jobelan 28 ct.

Ik borduur hem aan een stuk, dus niet in blokken, ben nu met het tweede blok bezig, het vogeltje en ik moet zeggen het is dus echt heel verslavend. lol.

Ik blijf regelmatig hier kijken om jouw vorderingen te volgen.

Groetjes Len.

Joze zei

Hallo Len,

Leuk te horen dat ik je heb aangestoken met het QHG-virus. Ik denk dat jij straks sneller gaat dan mij, zoals ik begrijp borduur jij over 2 draadjes en dat gaat een stuk sneller.

Volgende week zet ik weer een foto en dan kun je zien hoe ver ik ben.

Groetjes Joze

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.