zaterdag 25 september 2010

WEER THUIS - AANKOPEN NAALD EN DRAAD - UPDATES BORDUURWERKEN

St Petersburg

We zijn nu een week thuis van vakantie, de was ligt weer in de kast. Het was een drukke week, moest naar het ziekenhuis voor een bezoek aan de specialist en het oppassen ging ook weer van start.

Allereerst een update van de borduurwerken waar ik in de vakantie aan gewerkt heb de St Petersburg en de Alpine beiden van Chatelaine en de Papilon sal Castle in the Air. Het is een genot om met deze werken bezig te zijn er zitten zoveel aparte steken in en de Chatelaines wordt met zulke mooie garens geborduurd in een  woord schitterend.Ik kan wel zeggen dat de Chatelaine's erg verslavend werken, voor dat ik op vakantie ging heb ik de Griek mandala ook gekocht en alle swarovski's kunnen bestellen via Internet, toen ik thuis kwam lag alles al mooi in de bus. Ik heb gelijk voor Marion F besteld en die gaan op 5 okt. op de post. Als Marion dan terug is van vakantie heeft ze ook een mooie verrassing in de bus liggen, we proberen samen een beetje op te borduren, Marion op off white stof en ik heb gekozen voor zwarte stof. Ik heb al een begin gemaakt maar laat geen foto zien, dat vind ik niet leuk voor Marion. We zien elkaar op 6 november in Utrecht en dan kunnen we ze naast elkaar leggen. Ik moet zeggen dat het resultaat op de zwarte stof heel erg mooi is, ik zit al steeds stiekem te kijken bij Chatelaine wat eventueel mijn volgende project zou kunnen zijn. Ik heb bij de Papilon bijna 3 delen klaar, om helemaal bij te komen valt niet mee daarvoor heb ik teveel grote werken onder handen.Dit is de Papilon


Aankopen Naald en Draad

Op de terugweg van vakantie naar huis zijn we bijNaald en Draad langs geweest en zoals gebruikelijk was dat ook weer een hele happening, Sabine is altijd heel behulpzaam en hartelijk dus ik heb me daar even lekker uitgeleefd. De Bijbel met cijfers en alfabetten  stond al langer op mijn verlanglijste en die heb ik meegenomen, ze zijn van 4 tot 54 kruisjes hoog. Ik ga even proberen hoe het is om een voorletter van iemand te borduren en daar dan een lavendelzakje van te maken, het resultaat zal ik hier laten zien als het klaar is
Ik heb mezelf tevens getraceerd op een draagbare daglichtlamp van Daylight en hij bevalt me super, heel gemakkelijk om mee te nemen, lekker licht met een tas erbij. Wat Moncai silk meegenomen met een lap stof en daar ga ik mee experimenteren, als ik tijd heb hahahaha.

A.s. donderdag ga ik met Ine en Erica weer naar Naald en Draad, Erica woonde op een boot en tijdens mijn vakantie hebben ze brand gehad en ze is heel veel kwijt geraakt van haar borduurspulletjes. Gisteren is ze hier geweest en hebben we mijn lappenmand op de kop gezet en is met een goed gevulde tas weer naar huis gegaan. Als cadeautje nemen we haar mee naar Naald en Draad en daar was ze heel blij mee, we gaan er een leuke dag van maken.Ik heb nog helemaal niets verteld over onze vakantie die werkelijk geweldig was, de foto's zitten nog op het toestel en als ik volgende week iets meer tijd heb dan zal ik wat foto's plaatsen en een klein verslag.

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend toe en ik hoop mijn blog weer wekelijks bij te kunnen houden.


4 opmerkingen:

Petra zei

"welkom thuis" Joze,
de borduurwerken zien er allemaal "SCHITTEREND" uit!
gr. Petra

Ingrid zei

Welkom thuis Joze zo te horen had je een fijne vakantie !! Prachtige werken toon je daar weer ...

Babs zei

Ziet er goed uit hoor, en ben benieuwd naar fotootjes :D

Marion zei

Hallo Joze.

Ik ben ook weer op honk alleen mijn was ligt nog niet in de kast.
Heb de kriebels om aan de Greek mandala te beginnen maar moet nog een paar dingetjes afmaken.Ik ben zo blij met al de mooie garens, kraaltjes enz.
We houden elkaar op de hoogte.
Nogmaals bedankt voor je goede zorgen.
Knuf Marion

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.