donderdag 12 mei 2011

HIJ IS KLAAR DE JAN HOUTMAN DOOR DE JAREN HEEN


Hij is klaar de Jan Houtman door de jaren heen, zoals Johan Cruijff altijd zegt elk nadeel heeft zijn voordeel en dat is hier ook het geval. Doordat de Chatelaines op dit moment op vakantie zijn naar een beurs in Italie en ik er niet aan kan werken, heb ik deze afgemaakt. Zoals jullie kunnen zien heb ik de tekst na het onze vader veranderd in mijn eigen tekst.


Ik heb hem geborduurd op een even weave stof van 8 draadjes op 1 cm. met needle point inc. zijde 1 draadje over 1 draadje. Zoals je kunt zien heb ik veel restgaren over, mocht er iemand zijn die hem met deze zijde wil maken dan kun je het van me overnemen.

Ik heb gisteren de Quilted Haerts Garden Afghan weer voor de dag gehaald en ben met een nieuw blok begonnen, zodra dat af is plaats ik een foto. Vanmiddag om 12.00 uur gaf mijn computer het helemaal op, ik heb hem afgekoppeld en Huub heeft hem met een luchtspuit helemaal schoon geblazen van binnen. Er zat zoveel verbouwings stof is niet te geloven en hij doet het nu weer prima. Zolang de verbouwing nog niet af is, gaat hij onder plastic als ik niet online ben.


Hier zien jullie mijn zwager Martin die vorige week  donderdag is begonnen met het plafond aan te stucen, daardoor kon ik niet naar de beurs in Eindhoven. Maar mooi wordt het wel.


Hier is hij bezig met een plint aan het plafond te stucen, vanavond maakt hij het af. Dan nog enkele kleine karweitjes afmaken en dan kan hij naar een andere broer van Huub, die gaat ook de kamer verbouwen. We hebben een hele grote familie van Huub zijn kant, dus hij kan nog even voort.

Vrijdag komt de schilder polshoogte nemen of hij kan beginnen, die is zeker ook nog wel 2 weken bezig. Hopelijk kunnen we eind mei beginnen met de kamer in te richten, ik ben het nu wel beu al dat stof. Maar het resultaat is er ook naar, het wordt super mooi.

Deze foto hebben we afgelopen zondag gemaakt in de tuin, ondanks de droogte was deze blauwe libelle op onze bessenstruik gaan zitten. Ik heb deze nog nooit eerder gezien, dus gauw een foto gemaakt.

Groetjes Joze

6 opmerkingen:

Marion zei

Hallo lief mens.

Wat wordt je kamer moooooiiiiiiii en zo lekker licht.
Je zwager is er maar druk mee maar hij heeft wel eer van zijn werk hoor, mijn complimenten voor de prachtige schouw.

Door de tijden heen is een beauty. Weer een borduurwerk van je stapeltje to-do.

Dikke knuf van Marion

Petra zei

weer een "klaartje"..
hij is PRACHTIG geworden!
groetjes, Petra

Anita - Vlijtige Handjes zei

Hij is mooi geworden. Nog even volhouden. Straks lekker in je 'nieuwe' kamer met een borduurtje genieten. Groetjes Anita

Creative Chaos zei

Ooooh, wat een schitterende merklap van Jan Houtman , Prachtig !!! Die zijde is zeker ontzettend duur? Ik zou m graag van je overnemen , maar zit behoorlijk krap, helaas...
Bedankt voor hrt showen van je werk !!
Patti xx

Petra zei

vóór
"het uit de lucht zijn van gisteren", had ik een berichtje geschreven..
alweer een "klaarje" en 't ziet er PRACHTIG uit!
groetjes, Petra

Elza zei

Wauw wat een pracht van een lap is dit geworden en stop je computer maar lekker even weg.
En jullie huis gaat natuurlijk heel mooi worden.
Groetjes ELza.

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.