dinsdag 3 mei 2011

IK WAS ER VANDAAG EVEN STIEKEM TUSSENUIT

Ik was er vandaag even stiekem tussenuit samen met Ine en we waren hier om de chatelaines te brengen voor de beurs in Veldhoven. Na Veldhoven gaan ze mee naar een beurs in het buitenland, ik zal ze missen. Ik heb tevens van de gelegenheid gebruik gemaakt om naar de inlijster van Naald en Draad te gaan om een lijst en glas uit te zoeken voor deze Chatelaine, het is een eenvoudige mooie goud bruine lijst geworden met museum glas. Ik wist niet dat dit bestond, het is erg duur maar het resultaat is er ook naar. Je kunt niet zien dat er glas voor zit, hij had monsters hangen met dit glas en ik was gelijk verkocht.

Dit is de Alpine en ik denk dat ik deze nog een keer ga borduren op dezelfde stof als die van de St. Petersburg, ik wil ze bij elkaar hangen en dat krijg ik een mooie wand met chatelaine's. Allemaal dezelfde stoffen en dezelfde lijsten, past straks mooi in mijn nieuwe kamer.


Dit is de welkomslap die Ine heeft geborduurd voor Naald en Draad, ze ziet er trots uit en dat mag ze dan ook zijn. Ik weet even niet in hoeveel talen deze lap is, wat ik wel weet is dat hij met Moncai zijde is geborduurd. Inmiddels is Ine ook verwend geworden door deze zijde en wil hier alleen nog maar mee borduren.

Dit is de nieuwe standaard met Moncai Silk mijn tweede grote liefde op borduur gebied, ben er werkelijk aan verslaafd en heb het dagelijks in mijn handen.

Ik moest mezelf wel een cadeautje geven en dat is dit boek geworden, een steken woordenboek. Er staan  over de  200 steken in met een foto en dan wordt je door verwezen naar een pagina waar het stap voor stap wordt uitgelegd. Voor mij een fijn boek, er staat veel in.

Ik wil Ine nog even bedanken dat ze mee is geweest en mijn auto heeft gereden, ik was even niet in staat om te rijden en ik belde haar gisterenavond op om te vragen en ze zei gelijk ja. We hebben samen een hele leuke dag gehad en ik vond het fijn om Sabine en Cees weer te zien.

5 opmerkingen:

Elza zei

Heerlijk dat je er even uit bent geweest, prachtige borduurwerken en in het echt nog mooier.
Ook de lap van Ine schitterend.
Ik ga ook nog eens aan de slag met het garen.
Jammer dat je niet zelf kon rijden maar zo is het ook gezellig.
Groetjes en zet hem op, nog even doorzetten. ELza.

sylvia zei

fijn meis, even lekker op stap!! Minder dat je zelf niet kon rijden!!! Pas goed op jezelf, he?!
Een chatelaine nog een keer borduren, pffffiew, wat een ras borduurster ben je toch!!

en Ine's werk mag er ook zijn, leuk dat ze die welkomstlap mocht maken!!! Hulde, hoor.

dag meis, tot kijk, groetjes, Syl

Marion zei

En de chatelaines deden het geweldig op de beurs in Veldhoven.
Mensen keken hun ogen uit en vonden ze geweldig.
Misschien doen ze het in Italie wel net zo goed.

Fijn dat je er een dagje tussenuit bent geweest samen met Ine.

Knuf Marion

Sarah zei

zeer mooie borduurwerken

Cath zei

He Sussie,
Zie naast je mooie St Petersburg nog een fraai ingelijst stuk... Ben net met een onderdeel daarvan begonnen om een telefoon mapje te maken...
als het klaar is zal ik je laten zien...

gr Cath

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.