zaterdag 28 mei 2011

ZO ZIET DE KAMER ER NU UIT

Wat zijn we blij dat we vanaf donderdag hebben kunnen schoonmaken en beginnen met het inrichten van de kamer, de vloer heeft zich weer geweldig gehouden. Je zou toch niet denken dat die 43 jaar oud is, na hem met een natte doek te hebben gereinigd hebben we er rijkelijk was op gedaan en dit is het resultaat.

Deze muur blijft vrij voor de chatelaines, waarvan ik hoop de St. Petersburg binnen 4 weken af te hebben. Dan moet hij nog ingelijst worden in Roermond en dan weer ophalen, 3 juni heb ik de chatelaines weet thuis. Sabine en Cees komen ze brengen. De bank moet nog bekleed worden de eerste slijtgaatjes komen, ik denk aan een bordeau kleur.

De schouw is helemaal naar onze zin, je begint ergens aan maar je weet het eindresultaat nog niet. Er moet nog een pijp worden aangesloten op de schoorsteen en a.s. maandag wordt de nieuwe schoorsteen gemaakt.

Deze trap staat ook al 43 jaar op deze plek, destijds gemaakt door Huub en hij is nog steeds heel erg mooi. Alles komt veel beter uit tegen de lichte muren, volgende week vrijdag komt de schilder nog om de trap te schilderen. Het ijzerwerk wordt zwart mat gemaakt..

Huub is een whisky liefhebber en ik heb gisteren dit theekastje gekocht om voor hem een whisky kastje te maken en die verrassing viel in goede aarde. Het zijn met name de malt whisky's die hij lekker vind, maar die ook prijzig zijn.

Dit is het achterste gedeelte van de kamer en hier komt ook alles veel beter uit, we hebben alles ingericht met onze eigen spulletjes. Alleen het theekastje is gekocht, de sidetable die op die plek stond met de lampjes gaan de verkoop in.

Nou zijn jullie weer helemaal op de hoogte van het wel en wee aan deze kant, ik hoop de aankomende week weer flink te kunnen borduren en uit te rusten van alle drukte. Ik wens jullie een fijn weeken, groetjes Joze

11 opmerkingen:

Elisa zei

Wat is het prachtig geworden, echt een mooie inrichting. En die trap, schitterend

Anoniem zei

Het ziet er allemaal perfect uit! Lekker nieuw en schoon. Geniet er maar lekker van, hebben jullie wel vediend. En nu maar weer borduren en pjoeteren.
Groetjes Janneke

Cath zei

Wat zal je blij zijn dat het klaar is en er zo mooi uitziet.
Je schrijft ergens dat je je mooie werken aan de muren wil hangen.. bijna zonde daar gaatjes in te maken.. Misschien een lijst langs plafond en dan de stukken aan doorzichtig draad hangen.. is dat een optie???
Maar genieten wordt het zeker van zo'n licht rustig interieur...
gr Cath

Anoniem zei

Wat is het mooi geworden Joze.
Je zult wel blij zijn dat al het stof weer weg is.
Groeten, Dora

Anita - Vlijtige Handjes zei

Het is prachtig geworden. Ik zie jullie allebei helemaal zitten genieten met borduurzij en een lekkere Whisky.
Groetjes Anita

ps Ken je het schilderijophangsysteem zodat je géén gaatjes in je prachtige muren hoeft te maken? Is een uitkomst!

Joze zei

Dank jullie wel voor de leuke reacties, ja ik ben heel erg blij dat het stof nu allemaal weg is.

Liefs Joze

Petra zei

het is súper MOOI geworden..
nu lekker genieten!
fijn weekend, groetjes, Petra

lucie zei

nou Joze...dat knapt op als de stucadoor is geweest...een hele hoop stof,maar dan heb je ook wat....
en de vloer komt nu veel beter op!
geniet van je nieuwe thuis!!!

groetjes Lucie

Mireille zei

Joze,
Ik ken dat gevoel van opgeruimd staat netjes na zo'n verbouwing. En het voelt geweldig hé.
Heel mooi, geniet maar.
Gr,
Mireille

Mirjam zei

Het is prachtig geworden!

Groetjes,
Mirjam

Stickerin M.B. zei

Wunderschön!
Ich bin begeistert!

LG, Marion

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.