donderdag 10 november 2011

VEEL GEDAAN DEZE WEEK

Ik heb erg veel gedaan de afgelopen week, het meest borduurwerkjes afgewerkt naar leuke eindresultaten. Ook heb ik een leuk borduurwerkje gemaakt uit mijn nieuwe boek wat ik op de beurs heb gekocht en dat moet nog afgewerkt worden.Dit is gemaakt van een freebee van Papillion en erg leuk te maken, ik heb er hele andere kleuren voor genomen dan werden voorgeschreven. Het is een vrij grote biscornu geworden die ik lekker zelf houd. Ik heb hem gevuld met een mengsel van rijst, lavendel en vulmiddel.


Zo alle lavendelzakjes afgewerk en allemaal op de biscornumanier in elkaar gezet, in de hoeken doe ik vulmiddel dan een flinke hoeveelheid lavendel en bovenop weer vulmiddel. Het voordeel hiervan is dat er geen lavendel uitvalt.


Hierboven 2 foto's van het borduurtje uit het boek en de onderste foto zoals ik hem heb gemaakt, ik moet altijd van alles veranderen voordat het naar mijn smaak is. Ik heb hem geborduurd op een zwarte stof 5 kruisjes per cm. met een verloopgaren van DMC. Ik vind hem zelf super mooi, hij moet dus nog afgewerkt worden en dat zal ik ook anders doen dan in het boek. Wat ik jammer vind is dat het mooiste gedeelte van het borduurwerkje (in het midden) niet te zien is als het klaar is, dan blijft het mooi voor het nageslacht zullen we maar zeggenhahaha. Deze houd ik ook zelf als hij klaar is, ik ben erg hebberig deze week.

Ik ben zelfs zo hebberig dat ik deze week 2 patronen van Chatelaine heb besteld, welke ga ik nog niet verklappen. Ik heb hiervoor vandaag bij Naald en Draad 2 donker grijze lappen besteld en garen, ik denk dat het morgen of overmorgen wel in de bus valt. Op de handgeverfde zijden garens moet ik nog even wachten, als alles binnen is maak ik weer foto's en dan zie welke ik ga maken.

Nou zijn jullie weer helemaal op de hoogte van wat zich hier afspeeld, ben ook met borduurtjes voor de kerst bezig. Zal zien dan ik volgende week hier foto's van plaats. Ik wens jullie een prettig weekend toe, groetjes Joze

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Joke je hebt de tijd deze week weer goed besteed petje af voor de leuke dingen die je hebt gemaakt.
groetjes Gerdawheek

Anita - Vlijtige Handjes zei

Wow wat een mooi donker borduurwerk. Ik ben heel benieuwd naar jouw afwerking. Het loopt zo mooi over. Zou je een keer willen beschrijven hoe je dit garen precies gebruikt? Ik heb altijd het idee dat ik iets niet goed doe en misschien wel meer borduursters. En nu maar wachten op de post.
Fijn weekend, groetjes Anita

Joze zei

Dank je wel voor jullie reacties, het is niet moeilijk Anita je maakt gewoon elk kruisje helemaal af en dat is eigenlijk alles. Groetjes Joze

Amarins zei

Wat schitterend allemaal. Je maakt ons wel nieuwsgierig naar je nieuwe werken hoor!
Groeten, amarins

sylvia zei

hallo Jozeetje, jij bent flink aan de gang geweest deze week!!! Ben heel benieuwd wat je besteld hebt........;)
ik wacht af..........heb geduld......soms......;;))
fijn weekend, liefs, Syl

saram1987 zei

ziet er heel mooi uit, prachtige kleuren joke

Anoniem zei

Je bent lekker productief geweest.
Ziet er goed uit.
Je bent niet de enige hebberige hoor.
Ik heb gisteren 2 patronen met toebehoren (behalve de stof) van Victoria Sampler besteld.
De Heirloom Nativety en de Heirloom Stitching Sampler.

Groeten, Dora

Elza zei

Zo jij bent heel goed bezig en mooi allemaal stuk voor stuk pronkjes.
Groetjes elza die ook snel verder gaat.

Saskia zei

leuk die geurzakjes. mag ik je vragen waar je de lavendelvulling koopt? ik ben er ook naar op zoek, heb wel een site gevonden op internet, maar daar moet ik 8 euro verz. kosten voor betalen.....

miriam zei

Wat een hoop mooie borduurtjes heb je weer gemaakt.

groetjes ♥ miriam

Joze zei

Saskia, ik heb de lavendel uit eigen tuin en de vulling bestaat uit hele kleine bolletjes, die koop ik hier vlak over de grens.

Groetjes Joze

miek 2 zei

hallo Joke, ik vind jou borduurwerken super mooi! ik kijk er graag naar en ben benieuwd naar je nieuwe mandala`s (chaterlain ofzo!).
ik heb veel respect voor het werk dat daar in zit en dat je doet.
dus volg ik je vanaf nu :-)
groetjs

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.