zaterdag 28 januari 2012

ONS DAGJE UIT NAAR ROERMOND

Eergisteren is het alweer dat Ine en ik naar Roermond gingen met een auto vol materialen en borduurwerken. We vertrokken 08.15 uur en volgens ons navigatiesysteem zouden we rond 10.08 uur op plaats van bestemming zijn, ware het niet dat wij eigenwijze Twentse vrouwen vonden dat het niet klopte en een afslag gewoon even niet namen. Toen moesten we een stukje sightseeing doen, ook leuk en we kwamen om 10.18 uur aan. Auto uitladen, elkaar begroeten (kus kus en kus) en lekker koffie en natuurlijk bijkletsen. We hebben wat strengetjes Moncai Silk op de standaard gehangen en het zag er goed uit.

De Alpine hing nog te wachten voor haar behandeling zoals knippen recht maken een passe-partoutje museum glas, lijstje enz. Dus met haar onder de arm zijn we naar NEO gelopen die zit aan de Bakkerstraat 7a, 6041 JP Roermond. Hij is hier te vinden www.kunsthandelneo.nl. De eigenaar van deze zaak is Gino Franken, een zeer gedreven jonge man die met je mee denkt. Al staande daar in de zaak en rondkijkend vroeg ik hem heb je ook schilderij verlichting en verkoop je die, dat had hij en ik was er helemaal weg van. Morgen moet ik hem de maten mailen en dan krijg ik een offerte, het is helemaal geschikt voor onze kamer en we gaan het gelijk als verlichting voor onze kamer gebruiken. We hebben afspraken gemaakt met elkaar en gingen weer naar Naald en Draad.

Daar aankomend waren er 2 dames in de winkel die door Sabine, hier even een foto

aan ons werden voorgesteld, het waren dames van de Handwerkclub De Brug. Jessie Hartmans was een van deze dames en heeft ook een blog, je kunt haar vinden onder http://www.jeshardanger.blogspot.com/
We hebben gezellig zitten te kletsen onder het genot van een kop koffie en gaandeweg liet ik mijn borduurtjes zien waaronder het zwarte naaldenboekje uit het franse boek, dat door hun ook gelijk werd aangeschaft. Jammer genoeg heb ik geen foto's van hun gemaakt, het was wel heel gezellig. Al pratende vroeg ik haar of zij het leuk zou vinden dit jaar een dag bij te wonen wat we dan een bloggerdag zouden kunnen noemen, ik keek Sabine aan en die zei gelijk dat het wel bij haar kon boven de winkel. Ik ga even kijken welke maand goed zal zijn, bloggers die het leuk vinden om ook te komen laat gerust een berichtje achter.

Zo nu maar eens een foto van mijn aankopen

Links in de hoek dat is een naaldenkokertje in de vorm van een labello, je draait hem omhoog en de naalden komen er als een paraplue uit. Daaronder liggen schaartjes, daarnaast aida band wat ik om deze mandjes wil maken.


Dan heb ik weer een paar leuke cadeautjes, daaronder pic pac knoopjes met leuke afbeeldingen en daaronder houten charms voor leuke bborduurwerkjes.
Pfff het was met wel een verslag, ik hoop dat jullie ervan genieten. Hieronder een paar foto's van dingetjes die ik in de winkel zag staan er erg leuk vond , maar niet heb gekocht.


Bij deze had ik het gevoel dat ik weer een klein kind was, vond het vroeger al leuk om er thuis mee te spelen. Dan zie je het in een winkel staan ook nog met een oude vloer eronder en je bent weer kind, wat zijn we toch snel tevreden.


Dit is ook een heel leuk item, het is geschikt voor 7 borduurwerkjes maar je kunt het ook gebruiken voor 7 kleine foto's, ik was sterk en heb het niet gekocht.

Vandaag komt de stoffeerder langs om te kijken of hij onze bank in de kamer kan bekleden en de oostenrijkse eethoek in mijn borduurkamertje, ik kijk er helemaal naar uit de stof voor de oostenrijke eethoek heb ik al in huis.

Wens jullie allemaal een fijn weekend, groetjes Joze

11 opmerkingen:

Anoniem zei

zo te lezen heb je een hele leuke dag gehad, fijn weekend

Jessie zei

Leuk om je aankopen te zien, mijn verslag komt er ook aan.
Fijn weekend!

Petra zei

wat een heerlijk dagje, Joze..
bedankt voor het laten mee genieten!
fijn weekend,
groetjes, Petra

Elza zei

Gezellige dag en heerlijke aankopen gedaan, knap dat je de andere spullen hebt laten staan.
Groetjes Elza.

miriam zei

Dat klinkt allemaal erg gezellig.

Leuk al je aankopen vind dat lijstje waar die 7 werkjes in kunnen ook geweldig.

groetjes ♥ miriam

Jeanny zei

Leuk verslag Joze, mooie aankoopjes en je kunt je vorstellen wat er iedere twee weken bij mij aan de handen blijft plakken.
Die Bloggerdag zit al heel lang in mijn hoofd.....! Leuk idee hoor.
Groetjes.

Marion zei

Je aankopen heb ik al mogen aanschouwen en dat je het leuk hebt gevonden bij Sabine wist ik natuurlijk ook al en dat je chatelaine mooi ingelijst wordt heb je me ook al verteld. Maar de ouderwetse naaidoos en het mooi lijstje waar je borduurwerkjes of foto's in kan doen heb ik nog niet gezien dus is het maar goed dat ik zo af en toe overspring naar jouw blog. Lieve groetjes van Marion

P.S. Van de bloggerdag wist ik ook en ik zal er zeker bij zijn!!!!!!

Dora zei

Leuke aankopen heb je gedaan.
Ben benieuwd hoe de mandjes worden.
Zo'n naaidoos, maar dan met 2 etages, heb ik nog op de vliering staan. Heb hem laatst nog tevoorschijn gehaald maar ook weer snel weggeborgen. Heb er nu geen ruimte voor.
Groeten, Dora

Hetti zei

Dat was echt een gezellig dagje Joze! Leuk om te lezen allemaal ;-))
Een bloggerdag is lijkt me een prima idee om elkaar te ontmoeten, leuk idee van je!

Ps, mijn blog; stoffige kadootjes heb ik opgeheven, de workshops verhuizen naar blogspot.
Groetjes,

sylvia zei

mmm, leuke aankopen, Joze en wat is die opbergtoren een leukerd!! Aan jou wel heel goed besteed!!!
liefs, Sylvia

Saskia zei

Mmm ja, een bloggerdag!
Ik had er bij Jessie al over gelezen en haar gevraagd mij op de hoogte te houden als het zover is.
Nu kom ik via Naald en Draad op jouw blog en lees er weer over.
Het lijkt me enig om andere bloggers te leren kennen.

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.