dinsdag 27 maart 2012

DIT HEB IK VANDAAG GEDAAN


Ben vanmorgen vroeg eerst begonnen de Frosty Knot in het frame te maken wat Sabine voor mij had meegenomen afgelopen zaterdag. Ik kon hem precies pas maken en het zit er mooi strak in.


Gelijk even een close up gemaakt.


Na het lopen met Ine heb ik daslook geplukt in onze tuin, voor de meisjes die hier afgelopen zaterdag waren moet het wel bekend voorkomen.


Zo ziet het er van dichtbij uit, het heeft de smaak van knoflook, maar je kunt het niet ruiken als iemand ervan heeft gegeten.


Ik wilde proberen het te drogen en Joke had voor mij uitgezocht hoe dat moest in de oven, dus maar eerst even iets proberen.


Zo die gaan er nu even lekker warm bijliggen, ben benieuwd of het gaat lukken.


Zie hier het resultaat na 3 uurtjes oven op 50 graden en met een kurk tussen de ovendeur.


Dit is het resultaat na het verkruimelen van de blaadjes, snel een grote lading in de oven gedaan op 80 graden en anderhalf uur, die waren beter dan de eerste lading.


Dit is het resultaat van alles wat ik vandaag gedroogd heb, nu moet ik morgen eerst even proberen om wat daslook met een beetje olijolie te mengen en kijken of ze smaak afgeven. Als dat zo is ga ik overmorgen meer drogen. Rina en Joke hebben afgelopen zaterdag stekjes meegenomen, Marion heeft het potje vergeten dus daar hebben we iemand anders blij mee gemaakt.

Groetjes uit een zonnig Losser - Joze

5 opmerkingen:

Anoniem zei

dag joze, ik heb op jouw blog gelezen over een adresje in duitsland waar je stoffen e.d. koopt.is het mogelijk om dit adres ook aan mij door te geven??

marjavoortman@solcon.nl

Marion zei

Wat zit de stof mooi in het frame en nu kan je vast veel makkelijker borduren. Jammer dat ik mijn stekkie daslook ben vergeten maar gelukkig heeft iemand anders er plezier van.De smaak is heerlijk en ik denk dat je de gerechten er een bijzonder smaak mee geeft.

Lieve groetjes van Marion

Madammeke Ongeduld zei

je borduurwerk is nu al een prachtstuk
en dat je daslook op zo een manier kon drogen wist ik niet

Madammeke Ongeduld zei

je borduurwerk is nu al een prachtstuk
en dat je daslook op zo een manier kon drogen wist ik niet

Elza zei

Prachtig zit je borduurwerk in het frame en de kruiden zien er goed uit. Volgens mij moet dat lukken.
Heb je al post van mij gehad?
Heb afgelopen zondag iets voor je op de bus gedaan.
Groetjes ELza.

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.