zaterdag 23 januari 2010

BEATRIX POTTER
Ik was even een weekje afwezig oftewel ik was in de lappenmand na op de nieuwjaarsborrel van mijn borduurclubje even een aanval van menieare te krijgen. Nadien ben ik gewoon een week onder de pannen om op te krabbelen, ben dan erg moe, koud en lusteloos. Maar we zijn er weer en gaan opgewekt verder.

Ik ben altijd al een fan geweest van Beatrix Potter patronen en ik heb de logeerkamer van de kleinkinderen dan ook in die sfeer ingericht. Nu komt er dus eentje bij het is een heel oud patroon, ik heb hem al voor een paar jaar terug gemaakt, door alle mooie werken zoals de afghans, de chatelaines en andere leuke patronen is deze dus blijven liggen zonder stiksteekjes.

Ine die bij mij op de borduurclub zit heeft hem meegenomen en alle stiksteekjes gemaakt, Ine nogmaals bedankt. Ik zal ook de foto's van de schilderijtjes die al klaar zijn plaatsen er is 1 Marjolein Bastin bij. Ik lijst de borduurwerkjes altijd zelf in.

6 opmerkingen:

Tini zei

Goedenavond Joze
Zag net je mooie Betrix Potter verzameling geweldig mooi zeg. Ik ben zelf ook een verzamelaar en je hebt een aantal die ik niet ken. Zou je wat info kunnen geven, patroon, ontwerper etc.
Ik ken de lap met kleuren niet, die waar de figuren voor het tuinhekje staan en die aparts staat. Ik heb wel Rabbit alleen met de wortel maar niet de uitbreiding die jij hebt staan.
Vast heel erg bedankt
en een fijne avond
Tini

Joze zei

Hallo Tini,

Die met de kleuren is van green apple en heet hoe kan het ook anders colors. De grote in de lijst met passe-partou is van Permin en volgens mij heet die het huis van Peter Rabbit, jammer voor jou vorige week heb ik het patroon weg gegeven. Die nog niet is ingelijst die moet ik nakijken is volgens mij ook een van green apple, als je het wilt weten zal ik het opzoeken.

Hopelijk heb ik nu al je vragen beantwoord en anders hoor ik het wel.

Groetjes Joze

Janke zei

Wat schitterend mooi Groeten

Anoniem zei

hallo joze
ik vind het geweldig die beatrix potter borduurwerken, ik ben een groot fan van beatrix potter en heb ook veel geborduurd en nog steeds bezig met borduren van de figuurtjes die ik heb. ik zou graag willen weten hoe ik aan het borduurwerk kom waar ook tom kitten bij op staat, wel heb ik het huis waar je binnen in kijkt.
misschien kun jij mij helpen
ook borduur ik oude merk-letterlappen samen met mijn schoonzus wij doen veel samen en altijd op zoek naar leuke dingen
om te borduren.
groeten koba evenhuis

Joze zei

Hallo Koba,

Die jij bedoeld dat is al een heel oud patroon met anchor garen, helaas kan ik je niet verder helpen. Na het plaatsen op mijn blog kreeg ik een reactie van een borduurster en die heb ik het patroon gegeven. Ze was er helemaal weg van, ik wens je veel succes.

Groetjes Joze

Anoniem zei

jammer ik ben er ook weg van , want hij past zo mooi bij die ik al heb geborduurd van het huis,
zou jij voor mij uit willen kijken als je hem vindt mail het mij dan
als ik hem vindt laat ik het je wel weten.
ik heb ook glazen, lepeltjes en een theeserviesje van beatrix potter. ook heb ik gordijnen ervan, ik wil van de kleine slaapkamer een borduurkamer maken. op dit moment hebben mijn man (die schilderd) en ik het schuurtje verbouwd tot atelier, maar ik kan mijn borduren er niet kwijt. dan maar het kamertje boven.
mvg koba evenhuis

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.