vrijdag 5 februari 2010

IETS UIT DE OUDE DOOSIk ben even niet op mijn blog geweest, ik had een stevige griep te pakken waar ik meer dan een week zoet mee was. Woensdag 27 januari ben ik met mijn dochter een dag naar Utrecht geweest en we hebben het koud gehad. De vrijdag daarna had ik het stevig te pakken en wilde ik wel heel graag binnenblijven, keelpijn, oorpijn, hoofdpijn en zere ledematen brrr niet fijn dus. Nu begin ik weer lekker op te knappen.

En dat houd in dat er weer van alles gaat kriebelen, maar natuurlijk wel bijna een week niet geborduurd. Even rondkijken hier thuis en ik zag een heel oud tafelkleed wat ik gemaakt heb in 1976, ik lag in het kraambed van mijn dochter. Volgens mij wordt dat tegenwoordig geen kraambed meer genoemd.

Het is een patroon uit de ariadne en geborduurd op Flockenbast met een DMC perle, ik heb toen gekozen voor 2 kleuren groen. Voor de rand heb ik gekozen voor een linnen draad in dezelfde kleur als de Flockenbast. Het patroon voor de rand heb ik een beetje uit de hand gehaakt, omzomen was voor mij geen optie. Het was in geld uitgedrukt een rib uit mijn lijf, maar als je ziet dat het kleed er na 34 jaar nog zo uitziet, alleen hier en daar laat de linnen haakrand een steekje los. Dan mag ik niet klagen.

Ik vind hem nog steeds mooi en hij komt regelmatig uit de kast. Een nadeel is dat de maten van de tafels nu erg groot zijn, maar dan leg ik hem er schuin overheen. Het erge is dat ik meer in de oude doos heb gevonden, misschien laat ik jullie daar ook nog wel een keer iets van zien.

2 opmerkingen:

astridvanbeers zei

In een woord prachtig. Die kleuren groen nog zo helder en dat na al die jaren. Echt retro en heel HIP

Joze zei

Asrid dank je wel vor je leuke reacie.

Groetjes Joze

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.