woensdag 12 mei 2010

Duitse gast is weer naar huis.Onze Duitse gast Georg een goede vriend van ons is afgelopen dinsdag weer naar huis vertrokken. Hij kwam woensdag 5 mei en is bijna 1 week geweest, hij komt sinds 4 jaar om dezelfde tijd ons bezoeken. Huub is 8 mei jarig en dan vind hij dat gezellig om hier ook te zijn. Dit is het eerste jaar geweest dat we weinig hebben kunnen doen vanwege het weer, regen regen en nog eens regen.

Donderdag was het droog en die dag hebben we dan ook gebruikt om hem een ander stukje omgeving van hier te laten zien, we zijn die dag naar het Singraven geweest in Denekamp waar nog een watermolen staat die ook gebruikt wordt en nadien zijn we naar Ootmarsum geweest een heel oud stadje. Ik zal wat foto's plaatsen van ons bezoek bij de watermolen.

Vrijdag was een feestdag want Georg kookt ook altijd een keer voor ons als hij hier is en dan een typisch Frankisch gerecht, hij woont in de buurt van Nurnberg en dat noemen ze daar Frankenland. Hij had een varkens schouder met bot en zwoerd meegebracht en dat heeft hij in de oven bereid en zo lekker, werkelijk super jullie snappen natuurlijk wel dat ik er met mijn neus boven op heb gestaan. Alle kruiden heb ik genoteerd en de bereiding op de voet gevolgd, volgende week eens even bij de slager vragen of hij zoiets voor mij heeft.

Het borduren heeft even stil gelegen maar gisteren en vandaag ben ik weer begonnen, ik heb wat kleine werkjes gemaakt voor cadeautjes en die moet ik nog afwerken en bevestigen, als dat klaar is maak ik een foto. Verder heb ik vandaag de Sal van Papillon uitgeprint en ik denk dat ik daar morgen alle kleuren van ga uitzoeken. Eigenlijk heb ik wel veel werken onder handen en ik denk dat ik voor mezelf een schema ga maken, de ene week dit de andere week dat. Zo dat was weer een heel verhaal met prive foto's, de volgende foto's zullen van borduurwerken zijn denk ik.

2 opmerkingen:

geke zei

Huub nog gefeliciteerd met je verjaardag.
Wat een leuke foto's,jullie wonen in een schitterende omgeving

Marion zei

Hoi Joze en Huub.

Beter laat dan nooit maar nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag Huub en nog vele jaren in goede gezondheid samen met je grote liefde gewenst.

Joze je hebt het druk gehad maar nu eindelijk weer wat steekjes gaan zetten meis.
Ik wacht de foto's af want ben natuurlijk wel heel erg nieuwsgierig wat het allemaal is geworden.

Knuf Marion

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.