zaterdag 1 mei 2010

HET OUDE WERK HANGT


Vandaag heb ik het oude werk van de bloemen opgehangen zonder lijst, het opspannen was nog niet zo gemakkelijk omdat het een lang smal werk is. Hij is meer dan 1 meter en ik had het eerst gedaan met gewoon syntetisch garen, daar zit altijd een beetje rek in. Toen dat klaar was boog hij een beetje krom, dus alles weer uitgehaald en toen met katoenen garen opgespannen. Normaal ben ik geen liefhebber om met katoenen garen op te spannen, het is nogal kwetsbaar en vergaat sneller dan syntetische garens. Hier was echter geen andere keus mogelijk.

Ben wel blij dat ik dit nu weet want de Jan Houtman (door de jaren heen) waar ik mee bezig ben ik meer dan 1 meter breed en ook niet zo hoog. Die ga ik dus ook met katoenen garen opspannen en heel dik karton.

De kleine chatelaine's moesten ook verhuizen en die hangen nu naast de bloemen, hebben ze mooi gezeldschap aan elkaar. Het begin is er, nu de rest nog. Ik denk dat het wel een leuk muurtje wordt met allerlei borduurwerkjes naast elkaar zonder lijst.

Ik heb iets veranderd aan de instellingen van mijn blog en volgens mij kan iedereen nu wel een berichtje achterlaten.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad een beste klus die bloemen lijkt me, maar hij is erg mooi geworden. Leuk zo die borduurtjes bij elkaar.
Groetjes Janneke

Birgit zei

Reageren lijkt te lukken.

Leuk zo'n muurtje. De kleuren passen wonderwel mooi bij elkaar.

Marion zei

Joze nu kunnen we wel reageren.

Wat wordt je muurtje leuk en wat komen de bloemen mooi uit en de chatelaines er naast staan geweldig mooi

Knuf Marion

Ingrid zei

ach wel heeeel mooi hoor , is echt leuk die werkjes zo bij elkaar !

pauline zei

Wat een fleurig muurtje is het zo geworden. Ik heb het werk ook ooit eens geborduurd en later bij een verhuizing weggedaan (hoe dom kan een mens zijn!!). Maar ik kan nu af en toe bij jou komen genieten.

Riet zei

Lijkt mooi zo Joze, goed idee alleen op karton. Ik heb nog een oud zomerwerkje liggen dat ik niet in wil lijsten. Misschien dat ik het ook zo ga doen.
Hoe is het trouwens met je kamer?
Fijne zondag nog en de groetjes.
Riet

Elza zei

Hangt mooi zo, prachtige borduurwerken.
Groetjes ELza.

sylvia zei

wat een mooi borduurwerk! het wordt een heel gaat muurtje bij je!!!

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.