dinsdag 13 juli 2010

EERSTE EIGEN ONTWERPJE GEMAAKT

Ik heb me er eindelijks eens aan durven wagen een eigen ontwerpje gemaakt, ik ben er niet echt tevreden over. Maar oefening baart kunst, de volgende is klaar en daar ben ik nu mee aan het borduren. Het zijn kleine borduurtjes waar je een biscornu - naaldenboekje o.i.d. van kunt maken. Ik heb het pc stitch programma en kan daar nog niet goed mee overweg en dat is te zien in dit patroontje:
De kruisjes zijn gemaakt met Watelilies zijde in de grotere vlakken met in het midden een klein symbooltje wat er uitziet als een groot kruisje daar heb ik Swarovski bicone's 4 mm opgezet en de kleine sybooltjes en die ik er later bijgetekend heb met de pen dat zijn Mill hill beads. Hieronder een foto hoe het is geworden.

Je mag het patroontje rustig meenemen en er mee spelen, misschien komen daar nog leukere borduurtjes uit voort, ik vind het eigenlijk te veel kraaltjes voor dit kleine borduurtje. Maar omdat het mijn eerste ontwerpje is laat ik hem zo. Nu nog goed oefenen met het PC Stitch programma en kijken wat er nog meer komt.

8 opmerkingen:

Ingrid zei

WOW .... dit is goed gedaan zeg en dit voor een eerste , doe ik je niet na !!! Heel knap en mooi patroontje !

Marion zei

Joze, het ziet er goed uit hoor en je moet maar denken: oefening baart kunst.
Knuf Marion

Gerda zei

Hallo Joze... ik was weer eens aan het rondneuzen in de blogjes en zo kwam ik bij jou terecht!!! Ik zie dat je de originele afghanstof gebruikt en vraag me af of het lekker borduurd... ik ben nl ook van plan om er één te gaan maken en sta nog even in beraad, de originele stof of niet.

Ik zou graag je blog blijven volgen en heb me op je lijstje gezet!!!

Liefs...

Anoniem zei

Gerda leuk dat je mijn blog volgt, wat de afghan stof betreft dat is heel persoonlijk. Je borduurd met 2 draadjes over 1 draadje en dat is even wennen, ik ben nu ook met een afghan bezig en op dezelfde manier. Ik zou het zo weer op dezelfde manier doen, probeer anders eens een stukje uit. Mocht je voor de originele stof kiezen, koop hem dan nu bij Naald en Draad in Roermond. Is erg voordelig en heeft nu 10% korting. Succes ermee, groetjes Joze

Gerda zei

Hééé... dank je wel voor de tip.... ga toch maar het origineel nemen, denk ook dat die stof niet zo kreukt en de bedoeling is dat hij éénmaal klaar is op de sofa komt te hangen!!!

Succes nog met je tekenprogramma, ikzelf werk met Patternmaker en dat bevalt me prima...

Liefs...

Joze zei

Gerda ik zie nu pas dat ik anoniem was, weet niet wat er aan de hand was. De originele stof is ook niet zo zwaar om mee te werken, alleen moet je even aan wennen om over een draadje te borduren, hoor wel van je hoe het verder is gegaan.

Groetjes Joze

Patty C. zei

Thank you for the pattern
Could you put a translate button on your blog :)

Joze zei

Hello Patty,

Welcome on my blog, I will try to do that, but I don't now of it succeed.

Kind regards Joze

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.