donderdag 15 juli 2010

White night of St. Petersburg.

Ik heb vandaag de kraaltjes gezet op het eerste gedeelte van dit patroon, het zijn veel swarovski cubes en bicone's, verder zijn het delica beads. Het is wel heel veel bling bling, maar ben er wel heel tevreden over. Over het eerste resultaat was ik niet tevreden en heb alle kraaltjes er weer afgehaald, nu heb ik ze er op een andere manier opgezet en dat staat veel mooier. Ik heb ondoorzichtig garen gebruikt en daar allerlei proefjes mee gedaan, ik zag het al zitten alle kraaltjes erop met een soort nylon garen. Je zult het maar even strijken aan de achterkant en alle kraaltjes vallen eraf, dat is hier dus niet gebeurt.

Ik heb een handdoek op de strijkplank gelegd, borduurwerk met kraaltjes met de goede kant op de handdoek. Teflon zooltje (gekocht bij de Blokker jaren terug) onder het strijkijzer gedaan en lekker gestoomd en dit is het resultaat.

Ik kan geen merk van het garen doorgeven omdat ik het niet weet, ik heb dit garen bij mijn oude werkgever gekregen en werd daar gebruikt om blinde zomen mee te maken in kleding, het werkt dus prima en is heel soepel. Gelukkig heb ik voorlopig genoeg.

Veel plezier met kijken en leuk dat jullie langskomen.

8 opmerkingen:

Ingrid zei

WOW ... Mooi ... super mooi , ik ben mijn voorbereidingen aan het treffen en materiaal aan het bijeen zoeken voor mijn eerste chatelaine , ben benieuwd wat het gaat worden ! Toch bedankt voor de tip van de kraaltjes ;)

Joze zei

Welke ga je maken Ingrid en heb je al veel bij elkaar?

Groetjes Joze

Ingrid zei

Hoi Joze , ik ga eerst " evening in the park " maken en heb al wat zijde gevonden zoals caron waterlilies en the thread gatherer silkn colors en delica beads maar nr 512 hebben ze daar niet ! Ik weet nog niet waar ik de swarovski's kan vinden en of ik de originele stof ga nemen of een ander passend kleur pppffff Ik heb het nog nooit gedaan maar vind ze zo waanzinnig mooi dat ik de uitdaging wil aangaan ! En het wordt een uitdaging de meeste gebruikte steken ken ik niet eens :P , ben nu nog op zoek naar een boek waar die steken in uitgelegd staan en liefst in het Nederlands mijn Engels is dat niet :( !!!ppppffff ben er nog niet .....

Joze zei

Hoi Ingrid, Mail me maar even prive welke swarovski's je nodig hebt, ik heb hier 50 verschillende kleuren liggen misschien kan ik je voorthelpen. Mijn mailadres is info@j-elshoff-geerdink.speedlinq.nl
mail gelijk even wat je nog mist aan garens en ik kijk wat ik heb liggen, groetjes Joze

Anoniem zei

Joze wat wordt het mooi.

Leuk jullie conversatie te volgen en het enthousiasme van Ingrid vind ik geweldig. En Joze staat gelijk klaar met woord en daad. Wat ben je toch een lieverd.

Knuf Marion

Ingrid zei

Hahahaha tuurlijk ben ik enthousiast en ik hoop dat het zo blijft en dat het een beetje lukt , zie het helemaal zitten ;) allemaal nieuwe materialen die ik niet ken , nieuwe patroon .... hopelijk lukt het een beetje :D
Joze , je hebt mail ;)
liefs Ingrid

Anoniem zei

knap, in het kwadraat.
voor mij is het russisch, hoor, al die namen van kralen.
maar al die borduurwerken van chatelaine zijn toch wel weergaloos mooi!!
groetjes, Sylvia

Corina zei

Oh, wat vind ik dit mooi! Je andere borduurtjes zien er ook goed uit, maar dit vind ik wel super!

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.