zaterdag 5 februari 2011

RESULTATEN VAN DE BORDUURCLUB

Ik heb de theedoek helemaal klaar op de ontbrekende kleur na, ik plaats weer een foto als hij helemaal af is en dan gaat hij op de post naar Naald en Draad.

Nu plaats ik wat foto's van mijn meisjes die eens in de 2 weken hier op een dinsdagmiddag komen borduren, ik ben best heel trots op hun. Het clubje bestaat nu 3 jaar en ze maken allemaal hele andere dingen dan toen we begonnen, het is altijd gezellig en we zijn mooi van de straat af. Hahahaha

Hiernaast zien jullie het resultaat van Ine haar werk, zij maakt de welkomslap in alle stalen op een lichtblauwe wolkstof met allemaal verschillende kleuren Moncai Silk.

Ine borduurt hem niet voor zichzelf maar voor Naald en Draad, de Indiaan die ze voor de bejaarde vrouw borduurt is bijna af. Dan borduurt ze voor zichzelf een Fractal in de Moncai Silk, Ine is net als ik verslaafd aan de Moncai Silk.


Dit is het borduurwerk waar Katarina mee bezig is, het is de Humingbird afghan van Stoney Creek. Katarina heeft zelf van een grote lap stof een afghan stof gemaakt door er draden uit te trekken en er draden wol voor in de plaats te maken. Wij hebben samen het begin gemaakt en het is een heel veel werk voordat je het klaar hebt, in mijn beleving is ze er wel 4 weken mee bezig geweest. Je moet het wel regelmatig aan de kant leggen, anders kun je het gewoon niet meer zien met al dat getel. Katarina petje af voor dit grote werk.

Dit is het naaikistje van Erica wat ze van Sabine cadeau had gekregen, tijdens een brand was Erica veel van haar borduurspullen kwijt geraakt.   Van Elly kreeg ze dit borduurpakketje cadeau, Erica heeft dit borduurwerkje in het kistje gezet en het ziet er heel fleurig uit.  Erica woont op een boot en heeft niet veel plek om borduurtjes kwijt te kunnen, ze maakt dus alleen maar werkjes die ze op de boot kan gebruiken.
Morgen krijg ik 3 kleinkinderen te logeren dus dan zal ik geen tijd hebben om een foto te plaatsen, maar het is wel heel leuk dat ze blijven slapen. En maandag komt Joke B hier met haar vechtgenoot Cor, die gaat met Huub mee naar de Smederij om iets moois te maken voor hun stulpje in Frankrijk. Joke en ik kunnen dan ook leuke dingen doen, Ine komt dinsdagmiddag ook borduren dus dan zitten we gezellig met zijn 3-tjes.

Nou maar even afwachten wanneer de volgende foto's erop komen, ik heb vanavond wel een begin gemaakt met deel 7 van de Griek, viel niet mee na die grote steken van de theedoek en de Griek is ook nog op zwarte stof. Daar moet ik eerst weer aan wennen, ik wens jullie allemaal een prettig weekend toe.

1 opmerking:

sylvia zei

hallo Joze, wat een leuk verslag van wat jullie allemaal doen!
veel gezelligheid met Joke en een fijn weekend, liefs, Syl

Nieuwe kamer

Nieuwe kamer
Is die mooi of is die niet mooi, dit is het dus geworden. Dit is mijn nieuwe kamertje en ik ben er erg blij mee, als de kleinkinderen er zijn mogen zij er ook spelen er staat een poppenhuis en tv met dvd speler voor hun, sinds kort ook een wii, met voor mij een Fit programma en voor de kleinkinderen een spelletjes programma.